Ondervoeding is een vervelend probleem

We kunnen ons voorstellen dat er meerdere redenen zijn waardoor u kans op ondervoeding heeft of zelfs al ondervoed bent. Weet u of u ondervoed bent? Maak nu een account aan.

Aanmelden

Een gebruiksvriendelijke app

Voldoende eten en drinken is belangrijk om ondervoeding te voorkomen of te verhelpen. Met de voedingsmeter ziet u snel of u voldoende energie, eiwitten en vocht binnen krijgt. Als het balkje nog niet helemaal vol is kunt u besluiten wat meer te eten of te drinken.

Door de Vragenlijst Ondervoeding (MNA) in te vullen ziet u snel of u een verhoogd risico op - of ondervoeding hebt. Wij raden altijd aan een deskundige te raadplegen voor advies over (onder)voeding.

Hoe werkt het?

Met een vragenlijst in de Seniorenvoedingsmeter krijgt u snel inzicht in uw voedingstoestand waardoor u zelf uw voeding kunt aanpassen. Een mantelzorger of zorgprofessional kan u hierbij helpen. Door dagelijks uw voeding bij te houden in de applicatie ziet u of de balkjes bij energie, eiwitten en vocht groen worden en u genoeg gegeten en gedronken hebt om ondervoeding te voorkomen of tegen te gaan.

Een zorgprofessional, zoals een huisarts, diƫtist, praktijkverpleegkundige, logopedist of wijkverpleegkundige kan meekijken in de persoonlijke voedingsmeter, mits u toestemming heeft gegeven. Hierdoor kan ondervoeding sneller herkend en behandeld worden en in sommige gevallen zelfs voorkomen.

Via het prikbord kunt u berichtjes uitwisselen met de mensen die in uw voedingsmeter kunnen meekijken.

Ondervoeding voorkomen

Nederland heeft procentueel de meeste ondervoede senioren van Europa. Een deel van dit leed en de bijkomende kosten kan worden voorkomen door vroegtijdige signalering en effectieve behandeling.

Met de Seniorenvoedingsmeter krijgt u snel inzicht in uw voedingstoestand waardoor u zelf uw voeding kunt aanpassen. Een mantelzorger of zorgprofessional kan u hierbij helpen. Door dagelijks uw voeding bij te houden in de applicatie ziet u of de balkjes bij energie, eiwitten en vocht groen worden en u genoeg gegeten en gedronken hebt om ondervoeding te voorkomen of tegen te gaan.

Heeft u vragen of een suggestie?

We willen het gebruik van de Seniorenvoedingsmeter zo makkelijk mogelijk maken. Daarom wordt de applicatie doorontwikkeld. Komt u er niet helemaal uit, heeft u een suggestie voor ons of een heel andere vraag? Neem gerust contact met ons op, we helpen graag.

Neem contact met ons op